Senaste nytt från redaktionen

v4: redaktionsbok

av Jonas Eklöf

Motgång på motgång. Vi har försökt få en intervju med den fantastiska författaren X i tre års tid. I måndags får vi ett mejl från agenten. Kan ni träffas på torsdag? Jakten på en duktig skribent – som dessutom är inläst på författarskapet – börjar. Men i dag är det torsdag och det är bara att inse att vi (med största sannolikhet) inte kommer att lyckas. Så är det ibland. Förhoppningsvis får en ny chans senare i vår.

En tröst är dock att Yukiko ÄNTLIGEN är tillbaka på redaktionen, efter att ha ägnat hösten åt Murakami-översättning. Just nu gör hon en djupdykning i vårens svenska debutantverk (för publicering i marsnumret). Och så är vi väldigt nöjda med att Katrine Kielos reser till Bryssel om några dagar för nästa nummers reportage. Hon ska hänga med bibliotekarier, bokhandlare, politiker och lite annat löst folk, så här inför EU-valet.

Själv har jag mejlat Fredrik Backman och Ali Smith och frågat om de vill skriva ett brev till vårnumret. Jonathan Franzen skriver förresten brevet* i numret som utkommer om en vecka (ett nummer som landade på redaktionen i tisdags). Lennart Hellsing på omslaget. Reportage inifrån Svenska Akademien i samband med Sara Danius första dag.** Lena Andersson skriver om sitt favoritord … vad mer? Jo, vi träffar Josefine Klougart i Köpenhamn och Kjell Westö på vår divan. Och så blir det en kitsch-kavalkad.

*så här börjar det:

Franzens brev
**så här börjar det:

Sara Danius i Akademien

Du kanske också gillar